خواص روغن کرچک

روغن کنجد

خواص  روغن کرچک

فواید روغن کرچک برای صورت و پوست

روغن کرچک یک روغن نباتی چند منظوره است که مردم هزاران سال از آن استفاده می کنند

این گیاه با استخراج روغن از دانه های گیاه ریسینوس کوممونیس بدست می آید.

این دانه ها که به لوبیای کرچک معروف هستند حاوی آنزیم سمی به نام ریچین هستند

اما فرآیند گرمایش روغن کرچک آن را غیرفعال می کند و امکان استفاده ایمن از روغن

را فراهم می کند. روغن کرچک دارای چندین نوع کاربرد دارویی ، صنعتی است .

این ماده معمولاً به عنوان یک افزودنی در مواد غذایی ، داروها و محصولات مراقبت

از پوست و همچنین یک روغن صنعتی و یک جزء سوخت بیودیزل مورد استفاده قرار می گیرد .
در مصر باستان روغن کرچک به عنوان سوخت در لامپ ها سوزانده می شد ، به عنوان یک داروی طبیعی

برای درمان بیماری هایی مانند سوزش چشم مورد استفاده قرار می گرفت و حتی به زنان باردار برای

تحریک زایمان داده می شد .

امروزه روغن کرچک به عنوان یک درمان طبیعی محبوب برای شرایط عادی مانند یبوست و بیماری های

پوستی استفاده میشود و معمولاً در محصولات زیبایی طبیعی مورد استفاده قرار می گیرد .

اسید ریچینولیک موجود در روغن کرچک به بهبود بیماریهایی همچون درماتوز،

پسوریازیس و آکنه کمک میکند، در کل این روغن به عنوان منبع اسید ریوینولئیک

و چندین اسید چرب دیگر خاصیت خاصی دارند که آن را به یک محصول مفید برای

پوست ، به ویژه برای صورت تبدیل میکند.

7 فایده و کاربرد روغن کرچک

1- ملین قدرتمند

یکی از مهمترین خاصیت دارویی شناخته شده برای روغن کرچک ملین بودن آن است.
این ماده به عنوان یک داروی مسهل کننده محرک طبقه بندی می شود ، به این معنی که باعث افزایش حرکت ماهیچه هایی که مواد را از طریق روده ها فشار می آورند و به پاکسازی روده ها کمک می کند

ملین های تحریک کننده به سرعت عمل می کنند و معمولاً برای تسکین یبوست موقتی استفاده می شوند

هنگامی که از طریق دهان مصرف می شود ، روغن کرچک در روده کوچک شکسته می شود و اسید

ریچینولیک اسید اصلی چربی موجود در روغن کرچک را آزاد می کند . سپس اسید ریچینولیک توسط

روده جذب می شود و باعث تحریک اثر ملین قوی می شود .

در حقیقت ، مطالعات متعددی نشان داده اند که روغن کرچک می تواند یبوست را تسکین دهد .

به عنوان مثال ، یک مطالعه نشان داد وقتی افراد مسن روغن کرچک مصرف می کنند ،در آنها علائم یبوست کاهش پیدا میکند، از جمله فشار کمتری هنگام دفع مدفوع و حرکات ناقص روده گزارش شده .

در حالی که روغن کرچک در دوزهای کوچک ایمن به حساب می آید ، مقادیر بیشتر می تواند باعث

گرفتگی شکم ، حالت تهوع ، استفراغ و اسهال شود

اگرچه می توان از آن برای رفع یبوست های گاه به گاه استفاده کرد ، روغن کرچک به عنوان درمانی برای مسائل طولانی مدت توصیه نمی شود .

2- مرطوب کننده طبیعی

روغن کرچک سرشار از اسید ریچینولیک است که یک اسید چرب اشباع نشده می باشد .

این نوع چربی ها به عنوان رقیق کننده عمل می کنند و می توان از آنها برای مرطوب کردن پوست

استفاده کرد .

رطوبت گیرها با جلوگیری از ریزش آب از طریق لایه بیرونی پوست ، رطوبت را حفظ می کنند

روغن کرچک اغلب در مواد آرایشی برای تقویت هیدراتاسیون مورد استفاده قرار می گیرد و اغلب به

محصولاتی مانند لوسیون ها ، آرایشی و پاک کننده ها اضافه می شود .

همچنین می توانید به تنهایی از این روغن غنی به عنوان یک جایگزین طبیعی برای مرطوب کننده ها و

لوسیون های خریداری شده در فروشگاه استفاده کنید .

بسیاری از محصولات مرطوب کننده محبوب موجود در فروشگاه ها حاوی مواد بالقوه مضر مانند مواد نگهدارنده ، عطرها و رنگ ها هستند که می توانند پوست را تحریک کرده و به سلامت کلی آسیب

برسانند .

جایگزینی روغن کرچک بجای این محصولات می تواند به کاهش مواجهه شما با این مواد افزودنی

کمک کند .

به علاوه ، روغن کرچک ارزان قیمت است و قابل استفاده در صورت وکل بدن است .

روغن کرچک غلیظ است ، بنابراین اغلب با روغنهای طبیعی سبک تر مانند روغن زیتون

،بادام و نارگیل مخلوط و رقیق میشود و برای استفاده به عنوان بک مرطوب کننده پوست

فوق العاده عالی و آبرسان توصیه می شود .

اگرچه استفاده از روغن کرچک برای پوست برای اکثر افراد بی خطر است ، اما می تواند باعث ایجاد

یک واکنش آلرژیک در برخی افرادی که آلرژیک زیاد دارند بوجود آورد .

3-  باعث بهبودی زخم می شود

استفاده از روغن کرچک روی زخم ها باعث ایجاد محیطی مرطوب می شود که باعث بهبودی می شود و از خشک شدن زخم ها جلوگیری می کند .

روغن کرچک رشد بافت را تحریک می کند به طوری که می تواند سدی بین زخم و محیط ایجاد شود و خطر عفونت را کاهش می دهد

همچنین باعث کاهش خشکی و قرنیز شدن ، ایجاد سلولهای مرده پوست می شود که می تواند

بهبود زخم را به تاخیر بیندازد .

مطالعات نشان داده است که پمادهای حاوی روغن کرچک ممکن است به ویژه در بهبود زخم های بستر

کمک کند ( زخمی که از فشار طولانی مدت بر روی پوست ایجاد می شود)

در یک مطالعه اثرات بهبود زخم یک پماد حاوی روغن کرچک در 861 نفر ساکن خانه سالمندان با

زخم بستر مورد بررسی قرار گرفت کسانی که زخم های آنها با روغن کرچک درمان می شد ،

میزان بهبودی و زمان بهبودی کوتاهتری را نسبت به روش های دیگر نشان دادند .

4-  اثرات ضد التهابی چشمگیر

اسید ریچینولیک ،اسید چرب اصلی موجود در روغن کرچک ، دارای خواص ضد التهابی چشمگیر است .

مطالعات نشان داده است که وقتی روغن کرچک به صورت موضعی اعمال می شود ، باعث کاهش

التهاب و تسکین درد می شود .

ویژگی های کاهش دهنده درد و ضد التهاب روغن کرچک ممکن است به ویژه برای کسانی که دارای

بیماری التهابی مانند آرتریت روماتوئید یا پسوریازیس هستند مفید باشد .

مطالعات آزمایشگاهی و آزمایشات بر روی حیوانات نشان داده است که اسید ریچینولیک باعث کاهش

درد و تورم می شود

یک مطالعه نشان داد که درمان با ژل حاوی اسید ریچینولئیک منجر به کاهش قابل توجهی در درد و

التهاب هنگام اعمال بر روی پوست ، در مقایسه با سایر روش های درمانی میشود .

همان مطالعه نشان داد که اسید ریچینولیک بیشتر از درمان دیگر به کاهش

التهاب ناشی از سلولهای آرتریت روماتوئید انسان کمک می کند .

گذشته از پتانسیل روغن کرچک برای کاهش التهاب ، به دلیل داشتن خواص مرطوب کننده آن ، می

تواند به از بین بردن پوست خشک و تحریک شده در مبتلایان به پسوریازیس کمک کند .

5- آکنه را کاهش می دهد

آکنه یک بیماری پوستی است که می تواند باعث ایجاد جوش های سرسیاه ، جوش های پر از چرک

وبرجستگی های بزرگ و دردناک روی صورت و بدن شوداین بیماری در نوجوانان و بزرگسالان

بسیا ر متداول است و می تواند بر عزت نفس تأثیر منفی بگذارد .

روغن کرچک دارای چندین ویژگی است که ممکن است به کاهش علائم آکنه کمک کند.

تصور می شود التهاب عاملی در رشد و شدت آکنه است ، بنابراین استفاده از روغن کرچک روی

پوست ممکن است به کاهش علائم مرتبط با التهاب کمک کند .

آکنه همچنین باعث عدم تعادل انواع خاصی از باکتری هایی که به طور معمول در پوست یافت می شود

گردد از جمله استافیلوکوکوس اورئوس

روغن کرچک دارای خاصیت ضد میکروبی است که در صورت استفاده بر روی پوست می تواند به

مبارزه با رشد باکتری کمک کند .

یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داد که عصاره روغن کرچک قدرت ضد باکتریایی قابل توجهی را نشان

می دهد و مانع رشد چندین باکتری از جمله استافیلوکوکوس اورئوس می شود .

روغن کرچک همچنین یک مرطوب کننده طبیعی است ، و به تسکین پوست ملتهب و تحریک

شده معمولی در افراد مبتلا به آکنه کمک کند .

6- ضد قارچ

کاندیدا آلبیکنس نوعی قارچ است که معمولاً باعث ایجاد مشکلات دندانپزشکی مانند رشد

  بیش از حد پلاک ، عفونت لثه و عفونت کانال ریشه دندان می شود

روغن کرچک خاصیت ضد قارچی دارد و به سالم ماندن دهان در برابر کاندیدا کمک میکند

روغن کرچک همچنین به درمان روزنه های ناشی از پروتز کمک میکند. (وضعیت دردناکی

که افراد سالمند زمانیکه از پروتز استفاده میکنند بر اثر زشد قاچ کاندیدا  دچار آن میشوند)

تحقیقی که بر روی 30 سالمند با استوماتیت مربوط به پروتزانجام شد نشان داد که درمان با روغن

کرچک منجر به بهبود علائم بالینی استوماتیت از جمله التهاب شده است.

درتحقیقی دیگر نشان داد که مسواک زدن و خیساندن پروتزها در محلول حاوی روغن کرچک

منجر به کاهش قابل توجه کاندیدا در افراد مسن که دارای پروتز دندان بودند شده .

7- مراقبت از پوست و مو سر شما

بسیاری از افراد از روغن کرچک به عنوان نرم کننده مو طبیعی استفاده می کنند .

این روغن میتواند کمک قابل توجهی به موهای خشک و آسیب دیده کند به عنوان یک مرطوب کننده

طبیعی .

به طور منظم استفاده از چربی هایی مانند روغن کرچک بر روی موها باعث روان شدن ساقه مو ،

افزایش انعطاف پذیری و کاهش احتمال شکستگی می شود .

روغن کرچک به رفع شوره سر که بیماری شایعی است کمک میکند.

اگرچه دلایل مختلف زیادی برای ایجاد شوره سر وجود دارد ، اما این بیماری با درماتیت سبوروئید

مرتبط است ، یک بیماری التهابی پوستی که باعث ایجاد لکه های قرمز و پوسته پوسته در پوست سر

می شود .

بعلاوه ، استفاده از روغن کرچک در پوست سر به مرطوب شدن پوست خشک و تحریک شده کمک

می کند و همچنین به کاهش پوسته پوسته شدن .

عوارض روغن کرچک

منع مصرف در زنان حامله دارد چرا که ممکن است باعث زایمان شود.

زیاد خوردن آن باعث اسهال میشود.

در درصد خیلی کمی از افراد باعث واکنش های آلرژیک میشود که باید ابتدا مقداری از آن را

روی پوست بمالند اگر مشکلی بوجود نیامد برای بقیه پوست نیز استفاده کنند .

خلاصه متن

آکنه : خاصیت ضد میکروبی و ضد التهابی روغن کرچک آن را برای جلوگیری از

آکنه و درمان آن مفید میکند ، اسید ریچینولیک میتواند رشد باکتریهای ایجاد

جوش را مهار کند.

بافت پوست : روغن کرچک به دلیل سرشار بودن از اسیدهای چرب مختلف

باعث صافی و نرمی پوست میشود.

همچنین این اسیدها می توانند رشد بافت سالم پوست را تقویت کنند بنابراین

باعث ترمیم نا همواریهای پوست میشوند.

باعث کاهش ابتلا به جوشهای سر سیاه میشود.بنابراین برای پوستهای حساس

بسیار مناسب است.

منبع :سایت سوغات کرمان

برچسب‌ها:

درباره نویسنده

سوغات کرمان :

بدون دیدگاه برای پست " خواص روغن کرچک "

شما هم نظر خود را در مورد این پست به ما بگوید

ابتدا وارد شوید تا بتوانید دیدگاهی ارسال کنید

مطالب مرتبط