آنتی اکسیدان چیست

آنتی اکسیدان چیست؟

آنتی اکسیدان ها موادی هستند که میتوانند جلوی رادیکال آزادهایی که بر اثر واکنش به

فشارهای محیطی و سایر فشار ها بوجود می آید بگیرنند یا پیشرفت آنها را کند کنند .

گاهی اوقات رفتگران رادیکال آزاد نامیده میشوند.

منابع آنتی اکسیدان میتواند طبیعی و مصنوعی باشد و همچنین بدن نیز برخی از

آنها را تولید میکند . که بعنوان آنتی اکسیدانهای درون زا شناخته می شوند .

آنتی اکسیدان نام ماده ایی نیست بلکه طیف وسیعی از مواد هستند که در زیر

در زیر نمونه ایی از آنها را ذکر کردم.

ویتامین آ (A)، ویتامین سی (C)، ویتامین (ایی E) ، بتاکاروتن ،لیکوپن ، لوتئین ،

سلنیوم ، منگنز

 

آنتی اکسیدانهای غذایی:

بهترین منابع آنتی اکسیدان میوه ها و سبزیجات هستند.

سعی کنید در رژیم غذایی خود مواد زیر را استفاده کنید.

ویتامین (آ,A): محصولات لبنی،تخم مرغ و کبد.

ویتامین (سی,C): بیشتر میوه هاوسبزیجات،به ویژه انواع توت ها،پرتقال وفلفل دلمه ایی.

ویتامین(ایی,E): آجیل و دانه ها،روغن آفتابگردان و سایر روغنهای گیاهی وسبزیجات

برگ دار و سبز.

بتاکاروتن: میوه ها و سبزیجات با رنگ روشن،مانند هویج،نخودفرنگی،اسفناج و انبه

لیکوپن: میوه ها و سبزیجات صورتی و قرمز،از جمله گوجه فرنگی و هندوانه.

لوتئین:سبزیجات برگ سبز،ذرت،پرتقال وپاپایا

سلنیوم: برنج،ذرت،گندمو سایر غلات کامل،آجیل ،تخم مرغ،پنیر و حبوبات.

غذاهای دیگر مانند:

بادمجان

حبوبات مانند لوبیا سیاه

چای سبز و سیاه

انگور قرمز

شکلات تلخ

انار

گوجی بری

بلوبری

سیب

کلم بروکلی

اسفناج

عدس

غذاهایی که دارای رنگ های پر رنگ و سرزنده هستند اغلب حاوی بیشترین آنتی اکسیدان هستند.

اثر پخت و پز بر روی آنتی اکسیدانها:

پخت غذاها در بعضی موارد باعث افزایش آنتی اکسیدان میشود و در بعضی موارد کمتر

میشود مثلا گوجه فرنگی زمانیکه حرارت میبیند لیکوپن درون آن برای بدن ما جذبش

راحتتر میشود. ولی موادی مثل گلم کلم،نخود فرنگی،کدو سبزحرارت باعث ازبین رفتن

آنتی اکسیدان درون آنها میشود.

نکته های عالی برای جذب بیشترآنتی اکسیدان

1-هربار که غذا می خورید،درهر وعده و یا میان وعده یک میوه یا سبزی بگنجانید.

2-هر روز یک فنجان چای سبز بنوشید.

3-به رنگهای داخل بشقاب خود نگاه کنید اگر غذای شما بیشتر رنگ قهوه ایی یا بژ

است،احتمالا سطح آنتی اکسیدان کمی مصرف میکنید.باید غذاهایی مانند کلم پیچ ،چغندرو

انواع توت ها را اضافه کنید.

4-از زردچوبه،زیره،پونه کوهی،زنجبیل،گل میخک و دارچین استفاده کنید.

5-از آجیل ،دانه ها،دانه آفتابگردان و میوه های خشک را در میان وعده خود مصرف کنید.

دستور العمل های عالی که توسط متخصصین تهیه شده است در زیر آورده شده:

1- اسموتی گیلاس – بادام.

طرز تهیه:

1/3 فنجان ماست

½ فنجان شیر بادام

½ فنجان گیلاس تیره یخ زده

1 قاشق غذاخوری عسل

½ فنجان آب گیلاس تارت طبیعی

½ قاشق چایخوری عصاره بادام یا وانیل

½ موز

4 قطعه یخ

همه مواد را داخل مخلوط کن بریزید وبا هم مخلوط کنید تا یکدست شود و میل نمایید.

2- هویج تفت داده با دارچین و زنجبیل.

هویج تفت داده در قسمت آنتی اکسیدان چیست

طرز تهیه:

6 عدد هویج خرد شده وپوست کنده

1 قاشق چایخوری دارچین

½ قاشق چایخوری زنجبیل

½ قاشق چایخوری پودر سیر

½ قاشق چایخوری پاپریکا

¼ قاشق چایخوری فلفل

½ قاشق چایخوری روغن زیتون

هویج و ادویه را با هم مخلوط کنید در فر با دمای 400 درجه بگذارید.حدود 20 دقیقه بگذارید بپزد و

از فر بیرون بیاورید هم بزنید دوباره 20 دقیقه بگذارید داخل فر ویا تا زمانیکه چنگال راحت وارد

هویج شود سپس میل کنید.

3- اسموتی کیک هویج.

4- آب درمانی

5- سوپ نخود،کلم پیچ و بادام هندی.

نکته:از مکمل ها استفاده نکنید چون دوزبالای استفاده از مکمل ها ممکن است نتیجه

عکس دهد.

لینک های مفید:

برچسب‌ها:

درباره نویسنده

سوغات کرمان :

بدون دیدگاه برای پست " آنتی اکسیدان چیست "

شما هم نظر خود را در مورد این پست به ما بگوید

ابتدا وارد شوید تا بتوانید دیدگاهی ارسال کنید

بدون دیدگاه برای پست " آنتی اکسیدان چیست "

شما هم نظر خود را در مورد این پست به ما بگوید

ابتدا وارد شوید تا بتوانید دیدگاهی ارسال کنید