یک کیلو گندم رو پاک کرده و میشوریم و با آب نیمگرم خیس میکنیم به مدت دو الی سه روز و در هر روز دو یا سه بار آب آنرا عوض میکنیم تا زمانیکه گندم کم کم شروع به جوانه زدن میکند در این زمان گندم را آبکش میکنیم و دوباره میشوریم
حالا گندم را داخل صافی میریزیم و روی آنها آب می پاشیم و با یک پارچه دو لایه و نم داربطور کامل میپوشانیم بهتره در محل سردی باشد، هر دوازده ساعت آب میریزم تا گندم و پارچه ها خیس شوند صبر میکنیم که به اندازه یک بند انگشت
رشد کنند .
وقتی به اندازه یک بند انگشت و به رنگ طلایی رشد کرد با چرخ گوشت چرخشان میکنیم بعد گندم های له شده را با یک کاسه اب خیس میکنیم و میگذاریم چند دقیقه بماند تا شیرینی و طعم خودش را به آب انتقال بدهد بعد گندم و آب رو میریزیم تو آبکش و حسابی فشار میدیم تا آب آن خارج شود آب را کنار میگذاریم و این عمل را سه بار تکرار میکنیم سپس آب بدست آمده را از صافی رد میکنیم تا صاف و یکدست شود در اینجا مرحله شیره گیری گندم تمام میشود.
سپس عصاره گندم را داخل قابلمه میریزیم و سه تا پنج کیلو آرد گندم (بستگی به مقدار آب بدست آمده )اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم تا آرد کاملا با آبها مخلوط شود و گلوله ای داخلش نماند سپس روی حرارت زیاد قرار میدهیم و تا زمانی که بجوش آید به صورت مداوم هم میزنیم به هیچ عنوان از هم زدن دست نمیکشیم تا موادمان ته نگیرد وقتی چند جوش خورد شعله زیر قابلمه را کم میکنیم و دیگه از هم زدن دست برمیداریم و هر نیم ساعت یه دور کامل هم میزنیم تا جایی که سمنو به غلظت مورد نظر برسد زمانیکه قهوه ایی رنگ شد و همچنین غلیظ شد زیر قابلمه را خاموش میکنیم الان سمنو
آماده است نوش جان کنید .
بدون دیدگاه برای پست " طرز تهیه سمنو "